Prečo rastlinné probiotiká?

Tráviaci trakt človeka je jedna dlhá trubica s množstvom záhybov, výčnelkov - klkov a iných nerovností. Žije v nej množstvo drobných mikroorganizmov – baktérií, ktoré sú pre človeka buď prínosom alebo mu spôsobujú zdravotné problémy. Záleží na tom, ktoré baktérie sú v prevahe, pretože ovplyvňujú nielen trávenie človeka ale aj jeho imunitu. Preto by sa človek mal starať o svoje črevá pravidelne, tak isto ako sa stará napr. o svoj chrup.

Aký veľký dôraz kladieme na starostlivosť o svoje telo (vlasy, pokožku, ústnu dutinu), tak taký istý dôraz by sme mali klásť aj na výživu a očistu čriev, pretože nie nadarmo sa brucho (črevný nervový systém) nazýva „druhý mozog“. A ako povedal Hippokrates pred 460 rokmi pred n.l.: „Všetky choroby začínajú v črevách“.

V ľudskom čreve sa permanentne nachádzajú len živočíšne druhy probiotických baktérií (Bifidobaktérie, Lactobacillus acidophillus, helveticus), ktorých zdrojom je napr. kyslá kapusta, bryndza, kefír, acidofilné mlieko alebo „jogurt“.

Bulharské probiotiká Daflorn, ponúkané na stránke „rastlinneprobiotika.sk“ sú rastlinného pôvodu. Ich základom je špecifická rastlinná probiotická baktéria Lactobacillus Bulgaricus, od roku 2014 označovaná aj ako Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus.

 LACTOBACILLUS BULGARICUS:

  • je najstaršia probiotická baktéria a patrí k najvzácnejším a najúčinnejším baktériam
  • je to rozmerovo najväčšia probiotická baktéria a má najväčšiu priľnavosť k stene hrubého čreva, čo jej umožňuje rýchlejšie osídľovať tráviaci trakt, a nedovoľuje nežiadúcim patogénom sa množiť
  • v črevách sa rýchlo množí a jeho množstvo dosahuje stovky miliónov v grame hmoty za niekoľko hodín po užítí a stimuluje v tráviacom trakte rast a množenie aj ostatných probiotických baktérií, ako napr. L. Acidophilus, L. Lactis, bifidobaktérie 
  • ako jediná prežije prechod kyslým prostredím žalúdka a rozkladá laktózu až na 99,96% 
  • ako jediná tvorí D- mliečnu kyselinu, ktorou probiotické baktérie ničia nevhodné baktérie, plesne, vírusy a huby v tráviacom trakte, čím reguluje bakteriálnu flóru
  • má silný protirakovinový, antibakteriálny a imunostimulačný účinok
  • je rastlinného pôvodu a bežne sa v ľudskom čreve nenachádza, do tela sa dostáva buď stravou, ktorá ju obsahuje (napr. originálny bulharský jogurt) alebo užívaním probiotík
  • ak sa pravidelne nedopĺňa, tak po 10 až 15 dňoch sa z organizmu vymýva a naďalej sa v črevách nenachádza
  • nachádza sa len na území dnešného Bulharska na zelených rastlinách, kroch ruže, kôre duba alebo v niektorých vodných prameňoch a mimo územia Bulharska nedokáže v prírode voľne prežiť
  • životnosť vodných probiotických baktérií  (1x L. Bulgaricus, 5x S. Thermophilus, 1x L. Helveticus a 1x L. Laktis, objavených v r. 2010 v niektorých vodných prameňoch v Bulharsku) je takmer dvojnásobná, a to až 21 dní, a bránia množeniu: E. Coli, Salmonela, Zlatý Stapfylococcus (St. Aureus) 746 a 36, Shigella Flexneri a Proteus Mirabilis
  • Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus sú jediné probiotiká, ktoré sú uvedené v NARIADENÍ KOMISIE(EÚ) č. 432/2012 v Zozname povolených zdravotných tvrdení, a to pri tvrdení, že „Živé kultúry v jogurte alebo kyslomliečnych výrobkoch zlepšujú trávenie laktózy v prípade osôb, ktoré majú ťažkosti s trávením laktózy“

 

 BULHARSKÉ RASTLINNÉ PROBIOTIKÁ DAFLORN sú jedinečné a výnimočné:

  • vyrobené bez pridania konzervačných látok, farbív, syntetických chemických substancií, GMO a substancií podliehajúcich dopingovej kontrole
  • nemajú vedľajšie účinky, môžu byť kombinované s inými liečebnými postupmi a môžu sa používať nepretržite
  • nemožno sa nimi predávkovať ani pri užití väčšieho množstva probiotík, tak ako sa nemožno predávkovať jogurtom
  • nevyvolávajú závislosť a je možné kedykoľvek prerušiť užívanie
  • super koncentrát originálneho bulharského jogurtu vo forme prášku, ktorý vzniká ich sušením, tzv. lyofilizáciou pri teplote -50 C° a čo umožňuje zachovanie živých lactobacillov pri izbovej teplote niekoľko rokov 
  • pre ľudí alergických na kravskú bielkovinu sú v ponuke produkty Laktera Allgery Free, ktoré sú množené na kozom mlieku
  • obsahujú 21 esenciálnych aminokyselín, vitamíny, minerály, stopové prvky, mastné kyseliny a uhľohydráty v správnom množstve a pomere
  • ich vývoj bol zahájený v Bulharsku v 80-tych rokoch minulého storočia s cieľom vytvorenia špeciálnej potraviny pre kozmonautov v programe „Interkozmos“
  • klinicky testované vo viacerých renomovaných inštitúciách v Bulharsku ale aj v zahraničí – MMA Sofia, Lekárska Fakulta vo Varne, Sofii a Plevene, Národný Inštitút N. Pigorov, MMA v Českej Republike a Poľsku, Lekárska Univerzita vo Wurzburgu – Nemecko, spoločne s Medickou kontrolou sovietskej armády a akreditovaného dopingovaného laboratória v Kolíne 
  • vyrábané v súlade s krédom: „Nech potrava je tvojim liekom a liek potravou“(Hippokrates)